Biergilde-Dijleland
 

Over het Brigandskwartier

In de beginjaren werd er voornamelijk in het gemeentelijk Pakhuis in de E.Gillisstraat gebrouwen. We beschikten er over de prachtig ingerichte keuken met de nodige potten en pannen en gasvuren. In de loop der jaren kochten we bijkomend materiaal en grondstoffen aan en die moesten we ergens kunnen opslaan. Daarom beslisten we om uit te kijken naar een eigen lokaal. Dat vonden we in een verlaten schuur naast het huisnummer 9 van de Elzasstraat in het centrum van Huldenberg.

Vermits we eerder al beslisten om onze bieren Charlepoeng te noemen, moesten we voor ons lokaal een naam vinden die daarbij past. Zo kwamen we op het idee om het lokaal tot Brigandskwartier om te dopen. Inmiddels hebben we van het Brigandskwartier een gezellig lokaal gemaakt met nette muren, een houten vloer, kasten om alles netjes in op te bergen, frigo's, een koelcel en afwasbakken. Maar we hebben er vooral een eigen brouwinstallatie die we stap voor stap verder uitbouwen en waar we apetrots op zijn.

Elke tweede zondag van de maand, van 10 u. tot 15 u. houden we er open deur en kunnen de bezoekers komen kijken hoe we onze bieren brouwen en hoe onze brouwinstallatie van maand tot maand verder evolueert.