Biergilde-Dijleland
 

Over onze bieren

Op onze open deur, elke tweede zondag van de maand, trachten we een biertje te brouwen. Omwille van regelgevingen in verband met accijnzen en van het FAVV, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, mogen we onze zelfgebrouwen bieren niet verkopen.

Na maanden proefbrouwen, zijn we erin geslaagd om twee bieren te brouwen die het waard zijn om aan bierkenners en fijnproevers voor te stellen. Met de recepten van die twee topbieren en met de zelfgemaakte etiketontwerpen zijn we naar onze huisbrouwer getrokken die het bier voor ons brouwt, precies zoals wij dat voorschrijven.

Onze bieren kregen en krijgen de bovennaam Charlepoeng, naar een rebelse figuur die op het einde van de 18de eeuw met zijn eigen legertje tegen de Franse bezetters ten strijde trok en die in het Huldenbergse Margijsbos gedood werd. Daarnaast is er de ondernaam. Het succesrijke bier dat momenteel op een achttal plaatsen in Huldenberg te koop is, heet Charlepoeng - Mennekesbrug.

Om de drie jaar, ter gelegenheid van de RochusOmmeganck in Huldenberg-centrum, laten we, in een beperkte hoeveelheid, de Charlepoeng - St. Roch brouwen. Die blijft dan beschikbaar zolang de voorraad strekt.