Blikvanger

Met de jaren was de figuur van Charlepoeng een beetje in vergetelheid geraakt. Toen de Biergilde-Dijleland besliste om haar bieren de bovennaam Charlepoeng te geven, een naam die meteen ook beschermd werd, kwam daar grote verandering in. Charlepoeng werd een blikvanger. Huldenberg kreeg niet alleen een Charlepoengbier, maar ook een Charlepoengbrood en een Charlepoengkaas. En met die kaas werden al grote hoeveelheden lekkere kaaskroketten gebakken. Traiteur Benoit Guns slaagde er zelfs in om een smakelijke Charlepoengpate te bereiden.

Verder kwam er een Charlepoengtrail en een Mysterieuze Charlepoengwandeling. Dirk Jena, de waard van 't klein Verzet in Terlanen stelde een brochure samen met wandelkaarten, met uitleg over de namen die wij al aan onze bieren gaven en met historische en andere wetenswaardigheden over Charlepoeng en de woelige tijden waarin hij leefde.


Plattelandscafe, de blikvanger van Ganspoel

In ons bevriend Centrum Ganspoel gaan elke 2de en 4de zondag van de maand, en dit van maart tot oktober, de deuren van het pop-up-plattelandscafe open. Van 14.30 u. tot 18 u. kunnen wandelaars en andere bezoekers er genieten van fair trade- en streekproducten waaronder onze Charlepoeng. Bekijk hier meer uitleg